Njeno ime je Korona

Ulice su puste. Sve je utihnulo. Mir. Tišina. Borba za život i opstanak nikad nije bila slađa i mukotrpnija u isto vrijeme. Ime joj je Korona. Tako je sitna, a tako ubojita! Užasnuti smo brojkama ljudi čiju je borbu prekinula. Slamaju nam se srca jer se osjećamo nemoćni.
Prije svega, povrijedili smo sami sebe i druge, a ponajviše prirodu koja bez nas disati može, ali mi nipošto! Uništavajući prirodu, uništavamo sami sebe i druge. Odavno smo već zaboravili na granice, one za nas više ne postoje. Možda ćemo ih se pridržavati kada prođu i ove neprilike. Možda ćemo naučiti cijeniti prirodu više nego prije, zatim međuljudske odnose i možda manje težiti materijalnom jer poznata nam je ona slavna uzrečica: “Dovoljno nam je malo da bi bili sretni.”
Dani samoizolacije su dani promišljanja, dani dubokih misli o svijetu, čovjeku kao ljudskom biću i njegovoj ulozi u svijetu, prirodi i njenom carstvu kao i o čovječanstvu.
Dobili smo izvanrednu priliku, priliku za život. Ima li lijepšeg poklona? Život je ljubav i ljubav je život. Kada vas netko upita koji je smisao života pa se vi duboko zamislite ne sluteći da se već u samom pitanju nalazi odgovor. Duboko vjerujem da ćemo iz ovog dugog i mračnog tunela izaći mudriji, oprezniji, nježniji i da će našim srcima zavladati empatija jer je upravo ona ključna u postizanju solidarnosti, razumijevanja i poštovanja. Ako je možemo posjedovati tijekom neprilika, onda možemo i kada neprilike nisu prisutne.
Budimo jedni drugima podrška i veselimo se svakom trenutku jer je i više nego dragocjen da bi ga uzimali zdravo za gotovo. Vrijeme istječe iz sekunde u sekundu. Živi u trenutku, živi za trenutak!

Naslovna slika: https://best-wallpaper.net/Virus-coronavirus_wallpapers.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s